1995 óta…

Gyártásunkról röviden

A gyártásunk és ennek köszönhetően a termékpalettánk rendkívül színes és széles. Kötélgyártásunk, fonatolási tevékenységünk mellett nem kevesebb figyelmet érdemel szövőipari tevékenységünk is, mely két tevékenység egy üzemben történő, párhuzamos folytatásával egyedülállók vagyunk az országban.

Gyártásunk jelenleg 3000 négyzetméteren folyik, összesen több, mint 70 db fonatológépünk, közel 30 db szövőgépünk és számos sodrógépünk folyamatos működése alapján kijelenthetjük, hogy kapacitásunk valóban páratlanná vált működésünk közel 30 éve alatt.

Alapanyag-beszállítóink kiemelkedők, az általunk feldolgozott fonalak megbízható forrásból származnak és rendelkeznek a textiltermékek világszerte legismertebb környezetvédelmi tanúsító védjegyével, az OEKO-TEX Standard 100 minőségi tanúsítvánnyal.

Termékpalettánkon több éve fellelhető a villanypásztor is, mind szövött szalagként, mind fonatolt vagy sodrott zsinórként – ezzel is biztosítva, hogy termékeink számos iparági szegmenst, a lehető legszélesebb körben kiszolgáljanak.

Termékkörünk bővült a makraméfonalak gyártásával is: 3 vagy 4 ágú, kiváló minőségű sodrott makraméfonalainkat nyers és vegyes színekben gyártjuk – kiválóan alkalmas makraméhoz és kézműves tevékenységekhez.

Termékeinket a magyarországi piacon kívül több európai, illetve kontinensen kívüli országba exportáljuk.

Gyártásunk teljes mértékig magyarországi üzemeinkben folyik, így a termékeink saját készítésű, magyar gyártmányúak.

"

Alapanyagok

Általunk használt alapanyagok

Szintetikus alapanyagok

  • A polipropilén (PP) hőre lágyuló polimer, szintetikus alapanyag. Rendkívül ellenálló a legtöbb kémiai oldószerrel, lúgokkal és savakkal szemben. A PP-ből készült termékek az alapanyag víznél könnyebb fajsúlya miatt nem süllyednek el. Gyártásunk során a legnagyobb mennyiségben felhasznált alapanyag, az ebből készült termékek számtalan területen felhasználhatók.
  • A poliészterek (PES) jó elektromos- és hőszigetelő képességekkel rendelkező, hőre lágyuló műanyagok. Magas az olvadáspontjuk, nagy hőmérsékleten is jó mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, és ellenállnak az oldószereknek is. A PES-ből készült termékeinket magas kopásállósság és UV-stabilitás jellemzi, viszont a víznél magasabb fajsúlyuk miatt elsüllyednek.
  • A para-aramid vagy kevlár néven is ismert szintetikus szál nagyon alacsony fajsúllyal rendelkezik. Emellett magas a kopásállósága, a hőállósága, és a szakítószilárdsága. Nehezen vágható, speciális vágóeszközt igényel. Kötelek, zsinórok betétszálaként, valamint hevederek, szalagok szövésére is használjuk.
  • A HDPE (nagy sűrűségű polietilén) széles körben felhasznált alapanyag, gyártásunk során a gumiköteleink burkolataként, illetve a villanypásztor-gyártásunkban használjuk, többféle színben és vastagságban.

Természetes, egyéb alapanyagok

  • A pamut a gyapotnövény (Gossypium) magjait burkoló finom szálak halmaza. A gyapotszálat a textilipari szaknyelvben a leszedést és a szálaknak a magoktól való elválasztását követő állapotától nevezik pamutnak. A pamut a tulajdonságainak köszönhetően az egyik legfontosabb textilnyersanyag, gyártásunk során zsinórok, szalagok, hevederek készítéséhez is felhasználjuk.
  • A gumi rugalmas, elasztikus anyag, melynek alapját a kaucsuk képezi. Dinamikus tulajdonságokkal rendelkezik, gyártásunk során nyers formában használjuk a gumis termékeink készítéséhez.
színskála
színskála
színskála zsinórok
Kenderfonó Zrt. logója
neaKötél Kft logó

Viszonteladói vagyunk:

Agro Electro logó
i

Adatkezelési tájékoztató

Kövessen a Facebookon is!

Telefon, titkárság:

Oeko-Tex Standard 100 minőségi tanúsítvány

Budapesti Raktáráruház:

Orsó'95 Kft. -2024 - Minden jog fenntartva.

Weboldal: Juda

Share This