1995 óta…

Cégünkről

Történetünk 1995-ben kezdődött: az egykoron szebb napokat is látott textilipari kutatóintézet tenyérnyi területén ekkor indult el az első szalagszövőgép az Orsó ’95 Kft. gondozásában. Épületünk történelmi jelentőségű: falai között 1950 óta kutattak, vizsgáltak, emberek százai koptattak, nyüstöltek és kezeltek valamilyen textíliát – mindezek miatt is, kétség nélkül kijelenthetjük, hogy ezt az épületet ténylegesen átjárja a textíliák szelleme.

Az első szövőgépünket követte a második, a másodikat pedig a harmadik… Üzemünk területe négyzetméterenként nőtt: egyre több kiegészítő gépet használtunk (cérnázó-, csévélő-, kiszerelőgép), még több alapanyagot dolgoztunk fel, de mégis, a maroknyi dolgozó lelkiismeretes munkájának eredményeként számos elégedett vevő tért be üzemünkbe és maradt is vevői körünkben mind a mai napig.

Öt év alatt megfelelő alapanyagok, gépek és természetesen szakértelem birtokában belevágtunk a fonatolás tevékenységébe is: elindultak az első fonatológépeink és elkészült az első méter kötelünk, mely az országban mára egyedülállóvá vált.

Gyártásunk jelenleg 3000 négyzetméteren folyik, dolgozóink a 70 fonatológép, 20 szövőgép és számos sodrógép „hajtása” mellett gondosan végzik a cérnázási, csévélési és kiszerelési tevékenységet is – ennek alapján kijelenthetjük, hogy kapacitásunk valóban páratlanná vált működésünk közel 30 éve alatt.

Legelső vevőink a mai napig mellettünk döntenek, vevőközpontú termelésünk során együtt tervezünk, fejlesztünk és haladunk, hiszen gyártási kapacitásunknak és szakértelmünknek köszönhetően egyedi termékek előállítását is vállaljuk a folyamatosan meglévő, széles és színes raktárkészletünk fenntartása mellett.

Kötél-, heveder-, zsinór-, és szalagminták ezrei fordultak meg kezünk alatt, miközben folyamatosan figyelemmel kísérjük, és gyártásunkba is beillesztjük a technológia trendjeit és újításait. Alapanyag-beszállítóink kiemelkedők, az általunk feldolgozott fonalak megbízható forrásból származnak és rendelkeznek a textiltermékek világszerte legismertebb környezetvédelmi tanúsító védjegyével, az OEKO-TEX Standard 100 minőségi tanúsítvánnyal.

Termékpalettánkon több éve fellelhető a villanypásztor is, mind szövött szalagként, mind fonatolt vagy sodrott zsinórként – ezzel is biztosítva, hogy termékeink számos iparági szegmenst, a lehető legszélesebb körben kiszolgáljanak.

Folyamatos fejlődésünk részeként 2020-ban társaságunk tulajdonába került a neaKötél Kft., amelynek termékeivel jelentősen bővült a termékskálánk: kender, juta és len alapanyagú kötelek, kötöző és zsinegek, valamint PP és PPtex alapanyagú termékek is teljes körűen kiszolgálják vevőink igényeit.

2022-ben ismét újabb fejezetet nyitottunk történetünkben azzal, hogy a több mint 140 éves múltra visszatekintő Első Magyar Kenderfonó Zrt. is társaságunk tulajdonába került, így a kötélgyártás kétséget kizáróan a fő profilunkká vált – természetesen ügyelve szövőipari tevékenységünk folyamatos fejlesztésére és bővítésére is .

Biztosíthatjuk vevőinket, hogy az idők során mindvégig fejlesztett gépparkunk, az eddigi 30 év során felhalmozott tapasztalataink és szakértelmünk garanciaként szolgál termékeink minőségére.

Legfőbb célunk, hogy a vevői elégedettséget fenntartva továbbra is szakadatlanul magas minőségben és példátlan mennyiségben folytassuk tevékenységünket, legyen szó szegőszalag vagy kárpitos heveder, redőnyzsinór vagy gyertyabél, PP kötél vagy kőműves kötél, gumizsinór vagy cipőfűző, villanypásztor vagy kevlárheveder gyártásáról – cégünknél a minőség és a megbízhatóság az első!
Kenderfonó Zrt. logója
neaKötél Kft logó

Viszonteladói vagyunk:

Agro Electro logó
i

Adatkezelési tájékoztató

Kövessen a Facebookon is!

Telefon, titkárság:

Oeko-Tex Standard 100 minőségi tanúsítvány

Budapesti Raktáráruház:

Orsó'95 Kft. -2024 - Minden jog fenntartva.

Weboldal: Juda

Share This